Telefon: +36 (20) 773 6816 E-mail: peyer.zoltan@pezofit.hu

Címkék

 

Az amerikai haditengerészet elit katonáinak hatékony edzéseihez fejlesztették ki a TRX-et. A TRX-el mindenki kortól, nemtől függetlenül aktuális fittségi szintjének megfelelően tud edzeni. A TRX edzés javítja az egyensúly érzéket, növeli az erőt. Az edzések hatására fokozódik a törzsizmok stabilitása.

TRX edzés Budapesten

Outdoor TRX edzés

Az egyes gyakorlatok végrehajtása során egyszerre több izomcsoport dolgozik ezáltal a szív- és keringési rendszert is eddzük, gyorsítjuk az anyagcserét.

 

A TRX edzés egyik nagy előnye, hogy az ízületkímélő, funkcionális mozgás közben az egyes izomcsoportok nem elkülönülten dolgoznak, hanem összehangolt, kinetikus láncban. A stabil és instabil felfüggesztési pontok kombinációjának köszönhetően az edzés folyamatos igénybevételt jelent a törzsizmok számára. A TRX-szel végzett funkcionális edzés során minden gyakorlat közben folyamatosan dolgoznak az un. core izmok. Core izmoknak összefoglalva nevezzük a has, medence, fenék, hát és mellkas izmait. Az erős és stabil core izomzat biztosítják a szervezet számára a stabilitást, egyensúlyt, rugalmasságot és segít megelőzni a sérüléseket az egész szervezetben.

 

Azáltal, hogy több izomcsoport dolgozik egy-egy gyakorlat közben a szervezetnek több energiára illetve oxigénre van szüksége, magasabb lesz a pulzusszám, ez komoly terhelést jelent a keringési rendszerre. Vagyis, miközben erősítünk, a gyakorlatok összetettsége miatt a pulzusunk is magasabb zónában tartózkodik, ezáltal az izmaink formálódása mellett a szív- és keringési rendszerünk is fejlődik. A TRX edzés alatt az izomzat és a keringési rendszer egyszerre dolgozik emiatt a terhelés inkább erő-állóképesség jellegű. Ez erősíti a szívet és az izomzat állóképességét javítja.

TRX edzés Oxygen Wellnessben

TRX edzés Oxygen Wellnessben

TRX edzés során a saját testsúlyt használjuk az intenzitás szabályozásához. Egyszerűen közelebb vagy távolabb lépünk a felfüggesztési ponttól és azonnal megváltozik a gyakorlat nehézségi szintje. Ez állandó kihívást jelent a szervezet számára.

 

Amint látod a TRX rendszer nagyon sokoldalú mindenki számára alkalmas edzés eszköz. Nem számít, fiatal vagy idősebb, profi vagy szabadidő sportoló, háziasszony vagy testépítő, függetlenül attól, mi az edzés célja a TRX segít.

 

A TRX edzés élsportolóknak, mert…
A TRX edzés növeli a sportolók fizikális teljesítményét. Növeli az erőt és az egyensúlyérzéket. Fejleszti az izmok robbanékonyságát, a koordinációt és erősíti az ún. core izmokat. Csökkenti a sérülések valószínűségét. Nincs olyan sportág, ahol ne lenne szükség erős, funkcionális izomzatra, kitűnő koordinációra. A TRX® Suspension Trainer® az amerikai erőnléti edzők által legjobbnak tartott fejlesztő eszköz.

 

A TRX edzés szabadidő sportolóknak, mert…
Férfiak és nők kortól függetlenül az aktuális fittségi szintjüknek megfelelően tudnak vele edzeni. Ha nagyon kevés időd van a testedzésre, de mégis szeretnéd elérni a kitűzött célodat (fogyni, erősödni szeretnél, esetleg az állóképességedet szeretnéd növelni), akkor a TRX tréning a legjobb választás számodra. Akár 25-30 perc alatt is hatékonyan meg tudod mozgatni az egész tested.

 

A TRX edzés egészség megőrzésre, mert…
A fizikai tevékenység az egészséges életmód kialakításának egyik alappillére. A funkcionális edzés stressz oldó hatása révén megelőzhetőek a szív- és érrendszeri betegségek. Segít megőrizni a csontsűrűséget, megelőzni a csontritkulást.

 

A TRX edzésre bármikor, bárhol lehetőség van. Lehetséges fitnesztermi, otthoni, vagy outdoor edzés.

Login

Rólam mondták

Loading Quotes...