Telefon: +36 (20) 773 6816 E-mail: peyer.zoltan@pezofit.hu

Címkék

A funkcionális edzés során természetes mozgásokat utánozunk. Az edzés során testünket egységként kezeljük és nem izoláltan eddzük az egyes izomcsoportokat.

 

A funkcionális edzések hatására javul az izomegyensúly és ízületi stabilitás, ezáltal a mindennapi életben csökken a sérülések kialakulásnak veszélye.

 

Ha kevés időd van az edzésekre, de a céljaidat szeretnéd elérni, akkor a funkcionális edzés lehet a legjobb megoldás számodra. 60 percbe belefér egy igen hatékony edzés bemelegítéssel és edzés végi nyújtással együtt.

 

Versenysportolók számára nélkülözhetetlen a fejlett funkcionális izomzat.

 

Profi sportoló nem engedheti meg magának azt, hogy heteket, hónapokat hagyjon ki sérülések miatt. A funkcionális edzések hatására a megerősödnek a stabilizáló izmok valamint ezzel párhuzamosan javul a mozgáskoordináció és jelentősen csökken a sérülések kialakulásának veszélye.

 

Nyújtás

 

A nyújtás célja a hajlékonyság fokozása, amely lehetővé teszi, hogy mozgásainkat adott ízületben megfelelő mozgásterjedelemmel végezhessük. A nyújtás elhanyagolása izmaink megrövidülését, izületi mozgáspálya beszűkülését, sérüléseket eredményezhet.

 

A rendszeres nyújtás pozitív hatásai:

 • Hajlékonyság, az ízületi mozgásterjedelem fokozódik.
 • Az izmok, inak, szalagok terhelhetősége növekszik.
 • Izomfeszülés, merevség csökken.
 • Izomláz megelőzhető, illetve mértéke csökkenthető.
 • Csökken a sérülések kialakulásának veszélye.
 • Mozgásszervi betegségek megelőzése.
 • Hatékony erőkifejtések a későbbi edzések alkalmával.

 

TRX edzés

TRX edzés 

Az amerikai haditengerészet elit katonáinak hatékony edzéseihez fejlesztették ki a TRX-et. A TRX-el mindenki kortól, nemtől függetlenül aktuális fittségi szintjének megfelelően tud edzeni. Javítja az egyesúlyérzéket, növeli az erőt. Az edzések hatására fokozódik a törzsizmok stabilitása. Az egyes gyakorlatok végrehajtása során egyszerre több izomcsoport dolgozik ezáltal a szív- és keringési redszert is eddzük, gyorsítjuk az anyagcserét.

A TRX edzésre bármikor, bárhol lehetőség van. Lehetséges fitnesztermi, otthoni, vagy outdoor edzés.

 


 

Kinesis – a mozdulat szabadsága

 

Ezek a speciális gépek edzés közben teljes mozgásszabadságot biztosítanak. Lehetővé teszik, hogy testét megerősítse a legegyszerűbb hétköznapi dolgoktól (pl. egy doboz felemelése, gyermek kiemelése a kiságyból, stb.) egészen a legösszetettebb sportmozgásokig (pl. golf, vitorlázás, falmászás) – sérülések nélkül.

 

A Kinesis egyik legnagyobb előnye, hogy segítségével a legegyszerűbb alapgyakorlatoktól kezdve a komoly testtudatot igénylő mozgáskombinációkig minden korú és edzettségű vendég megtalálja a számára ideális nehézségi szintet.

 

Mindegy, hogy az erődet, az állóképességedet, a hajlékonyságodat vagy a mozgáskoordinációdat szeretnéd fejleszteni, a 360 fokban forgatható zárt kábelrendszer minderre lehetőséget nyújt, három dimenziós térben végezheted a gyakorlatokat.

 

Miért jó a Kinesis-en végzett edzés?

 • erős, esztétikus és jól használható izomzatot eredményez Önnek
 • jól felépített edzésprogram hatására javul a mozgáskoordinációja, csökken a sérülések veszélye
 • a testet összhangban dolgoztatja, javítja a testtudatot
 • javítja a tartását, csökkennek a derékfájdalmak és hátpanaszok
 • segít elkerülni az idősebb korban veszélyt jelentő eséseket, komolyabb sérüléseket
 • fel készülhet bármely szabadidő-, versenysportra

Login

Rólam mondták

Loading Quotes...