Telefon: +36 (20) 773 6816 E-mail: peyer.zoltan@pezofit.hu

Címkék

Az Életmód Orvoslás a 21. század orvoslása.

 

Egy nyugaton kibontakozó, ott az utóbbi pár évben rohamosan terjedő, de mára már hazánkban is elérhető irányzat. Olyan új terület, mely szorosan együttműködik ugyan a hagyományos orvoslással – annak kutatási eredményeire épít, tudományos bizonyítékain alapul -, de más szemléletet alkalmaz és részben más tartalommal operál.

 

Egészségügyi problémák megelőzésére és kezelésére kínál megfelelő táplálkozáson, fizikai aktivitáson, stressz-menedzsmenten és más életmódtényezőkön alapuló kezelést, s nem mellesleg a szervezet öngyógyító képességére alapoz.

 

Az ember alapvetően mozgásra született, s az évmilliók során kifejlődött emberi test rengeteg feladat elvégezésére alkalmas, s éppen ezért sokrétű mozgásformákat is igényel. Civilizált világunkban azonban a mozgásszegény, ülő életmód térhódítása már olyannyira jellemző, hogy az már nem kis veszélyforrás.
Pedig a rendszeres mozgás már önmagában is javítja a közérzetet, csökkenti a depresszió esélyét, segít a stressz legyőzésében, tónusossá teszi az izomzatot, s mindemellett megadja az idős embereknek az esélyt egy önállóbb életre.

 

Táplálkozási szokásaink is jelentős – s nem éppen kedvező – változásokon mentek keresztül az utóbbi évtizedekben. A konyhakész mirelit termékek, a finomított élelmiszer alapanyagok, a gyorséttermi ételek, valamint a számos színezéket és tartósítószert tartalmazó élelmiszerek a mai, modern táplálkozás legkritikusabb pontjai, az egészséges életmód legfőbb ellenségei.
Sokan nem is tudják, hogy mennyit ártanak maguknak a „nemtörődöm” étkezésekkel, pedig pár egyszerű szabály betartásával, és rendszeres, kiegyensúlyozott táplálkozással számos betegség kialakulása megelőzhető lenne.

 

Tény, hogy a legnagyobb problémákat okozó betegségek többsége életmód-alapú.
A mozgásszegény életmód, az egészségtelen táplálkozás, a fokozott stressz-terhelés és egyéb életmód tényezők kiemelkedő szerepet játszanak az alábbi betegségek kialakulásában:

  • elhízás,
  • cukorbetegség,
  • magas vérnyomás,
  • metabolikus szindróma,
  • érelmeszesedés,
  • szív- és érrendszeri betegségek,
  • daganatos betegségek,
  • csontritkulás,
  • allergia, asztma

 

Az Életmód Orvoslás a berögződött rossz életvitelből fakadó problémák beazonosításában és megoldásában segít. Hosszú távon gondolkodik, nem csak rövidtávú eredményeket keres. A kiváltó okokat kutatja, megelőz és problémákat kezel szakmai iránymutatás mellett kialakított helyes és egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással, és a környezeti ártalmak csökkentésével.

 

Az Életmód Orvoslás a páciensek céljaihoz igazodik, azok aktív részvételére épít, minden esetben apellál az egyén felelősségére, támogat és motivál. Életmód tényezők optimalizálásával fizikai, szellemi és lelki változást idéz elő, életmódváltásra alapoz és ösztönöz.

 

 

Forrás: Oxygen Medical

Login

Rólam mondták

Loading Quotes...